האם בקבוק האכלה יכול להפחית כאבי בטן וגזים, בעיות שינה ודלקות אוזניים?

האם בקבוק האכלה יכול להפחית כאבי בטן וגזים, בעיות שינה ודלקות אוזניים?

מה חשוב לדעת כשבוחרים בקבוק האכלה לתינוק קריאה האם בקבוק האכלה יכול להפחית כאבי בטן וגזים, בעיות שינה ודלקות אוזניים? 4 דקות הַבָּא מה חברות הבקבוקים מסתירות מכם?
כאבי בטן מגזים, בעיות שינה ודלקות אוזניים. אין כמעט תינוק שלא סובל מבעיות אלה ובזמן שהן קורות מספרים לנו שגם זה יעבור. אך עד שזה עובר, הורים רבים מוצאים את עצמם מותשים ולפעמים חסרי אונים. יש המון דרכים להתמודד עם הבעיות אותן ציינו, אך בסרטון ננסה להתמקד בפתרון פשוט וזמין – בקבוק ההאכלה של התינוק.

חברת Bfree משיקה סדרת בקבוקים חדשה בעיצוב חדשני, בעלת פטנט מנגנון האוורור המלא למניעת ואקום, בתחתית הבקבוק. הפטנט של בקבוקי Bfree מאפשר לתינוק לאכול באופן רציף ובנחת, ללא צורך במאמץ מיותר. בקבוקי Bfree הם הבקבוקים היחידים בעלי מערכת אוורור מלאה, המאפשרת זרימה של אוויר מבחוץ לתוך הבקבוק - מה שמסייע למנוע את היווצרות הוואקום אשר גורם לגזים וקוליק ואף עלול לדלקות אוזניים. הבקבוק החדש בעיצוב עדין ונקי, קל לפירוק ונוח לשטיפה. 

 

בבקבוקי תינוקות סטנדרטיים נוצר ואקום במהלך האכלת התינוק. זהו לחץ שלילי שנוצר בגלל כוח היניקה: בזמן שהתינוק אוכל מבקבוק אוויר לא נכנס אל הבקבוק ובגלל שאין מה שימלא את חלל הבקבוק במקום החלב שנשאב, נוצר ואקום. כאשר התינוק יונק מבקבוק, פעמים רבות תראו את פיטמת הבקבוק מתכווצת פנימה (קורסת), עם שחרור הפטמה והוצאתה מפי התינוק האוויר יתחיל לפעפע בתוך הבקבוק. זהו סימן לכך שנוצר ואקום בתוך הבקבוק בעת שהתינוק יונק. כאשר נוצר ואקום בתוך הבקבוק, התינוק שלכם מתקשה לינוק ונאלץ "להילחם" נגדו, כך שבמקום אכילה נעימה ורגועה הוא עלול לחוות אכילה קשה, מקוטעת, חסרת מנוחה ובסופו של דבר אף להתעייף, להירדם ולאכול פחות ממה שהיה אוכל לולא הוואקום.

 

מחקרים מראים כי הוואקום שנוצר בבקבוק עובר ישירות לחלל הפה של התינוק וכך נוצר לחץ שלילי בפיו. הלחץ עלול לגרום לעלייה בלחץ באוזן התיכונה, משום שחלל הפה והאוזן מחוברים בצינור שתפקידו להשוות לחצים ולפנות נוזלים מתוך האוזן. כשהלחץ עולה, צינור זה עלול להיסתם ולגרום להיווצרות של דלקות אוזניים וסיבוכים נוספים.

 

במחקר שנערך על ידי ד"ר קרייג בראון וד"ר בנגט מגנוסון באילינוי, ארצות הברית, נבדק הלחץ שנוצר בבקבוקי האכלה לתינוקות וכיצד הוא משפיע על היניקה ועל הלחץ באוזני התינוק. במחקר נבדקו תינוקות מתחת לגיל שנה, באמצעותם נבדקו 3 סוגי בקבוקים: בקבוקים ללא מנגנון אוורור, בקבוקים בעלי מנגנון אוורור חלקי ובקבוקים בעלי מנגנון אוורור מלא. החוקרים מצאו כי לאחר זמן האכלה קצר מאוד נוצר לחץ שלילי בבקבוקים ללא מנגנון אוורור או עם מנגנון אוורור חלקי. בבקבוקים ללא מנגנון אוורור, הלחץ שנוצר היה כה גבוה עד שבחלקם פטמת הבקבוק קרסה. לעומת זאת, בבקבוקים בעלי פטנט מנגנון אוורור מלא לא נוצר כל לחץ שלילי בזמן ההאכלה. 

 

עוד נמצא במחקר כי בקרב התינוקות שינקו מבקבוקים ללא אוורור או עם אוורור חלקי, הלחץ שנוצר באוזן התיכונה עלה בהתאמה ללחץ שעלה בבקבוק, בעוד שבאוזני התינוקות שינקו מבקבוקים בעלי מערכת אוורור מלאה נשמר לחץ חיובי באוזניים. בכך נמצא קשר ישיר בין הלחץ השלילי (ואקום) בבקבוקים לבין בעיות ומחלות אוזניים.

 

כאשר התינוק יונק ישירות משד אמו החלב יוצא מבלוטות וצינוריות החלב בשד בצורה איטית, מה שמונע לחץ שלילי בזמן היניקה. בבקבוקי האכלה ללא מערכת אוורור, הוואקום לא משתחרר ולכן היניקה קשה לתינוק וגורמת לבליעת אוויר. בבקבוקים בעלי מערכת אוורור חלקית, הוואקום שנוצר משתחרר רק בחלקו כשאוויר זורם לתוך הבקבוק, והאוויר שנכנס לבקבוק מתערבב עם הנוזל, נבלע על ידי התינוק ועלול לגרום לבעיות כגון גזים וקוליק. 

 

בקבוקי Bfree הם הבקבוקים היחידים בעלי מערכת אוורור מלאה, המאפשרת זרימה של אוויר מבחוץ לתוך הבקבוק - מה שמסייע למנוע את היווצרות הוואקום. האוויר זורם בהם בצורה קבועה תוך שהוא אינו מתערבב עם הנוזל שבבקבוק. כך נשמר לחץ חיובי קבוע בתוך הבקבוק ונמנעת בליעת אוויר הגורמת לגזים וקוליק. בקבוק Bfree Freedom בעיצוב חדשני כאשר פטנט מנגנון האוורור נמצא בתחתית הבקבוק. פיטמת הבקבוק היא רכה וטבעית ועשויה סיליקון רפואי. הבקבוק  בעיצוב עדין ונקי  קל לפירוק ונוח לשטיפה.